lauantai 12. heinäkuuta 2008

Äntligen på Jeju island!

Johanna & Karin sitter för tillfället i sitt (icke permanenta, se mera nedan..) hotellrum på ön Jeju och läser konferansdokument samt författar blogg. Vi har inte lyckats uppdatera på en tid, för efter att ungdomsforumet tog slut på torsdag packades vi fredag morgon in i bussar och skeppades iväg på "Inter Event"- program där det inte fanns internet-kontakt.

Vi har haft några ganska händelserika dagar, som inte kan kallas endast angenäma. Vi har nämligen fått upptäcka avigsidan med att det hör till koreansk scoutkultur att de unga inte har så mycket att säga till om då de vuxna bestämt någonting. Vi blev alltså lastade på bussar, som åkte iväg mot Någonstans utan att någon berättade (på engelska) vart vi var på väg. Målet visade sig vara ett ställe kallat Suncheon, där vi upplevde en dag full med stohej fast vi egentligen mest bara ville vila upp oss inför konferansen. Vi deltog nämligen, tror vi, i koreanernas evenemang "International Youth Festival" där det internationella inslaget var...vi. Allting gick på koreanska, och det förstår ingen annan än Eero, prinsen av Finland (if you ask the Koreans..).

Idag lämnade vi dock Suncheon i förtid, eftersom vi upptäckte att vi annars inte skulle hinna till morgondaens delegationsmöte i Jeju. Vi måste organisera allting själva (från hyrandet av buss till åkandet av båt), inget problem för det gäng företagsamma skandinaver som reste, men koreanerna var sin vana trogen ganska upprörda över att vi gick emot planerna.

Att åka iväg visade sig ändå vara ett mycket vist beslut, eftersom vi nu har en hel natt att sova (något som inte hör till de vanligare inslagen på denna resa) och dessutom en dag i morgon när vi hinner med delegationsmöte, workshopar samt muslimernas möte.

Idag har varit en dag full av hunger, stohej, bussar och till slut lättnad och lycka när man ser en säng, lakan, dush och mat framför sig! Denna kväll har vi tillbringat med en bunt belgare som är mycket trevliga och pratglada. Imorgon bär det av till ICC Jeju (konferans centret) för registrering och alla möten. Det skall verkligen bli roligt att träffa resten av den finländska delegationen på plats och kunna snacka igenom några frågetecken.

Nej nu väntar mer dokument och en säng som är allt för lockande, det var nämligen en tid sedan vi senast såg en säng. Vi fick erfara att det är ett koreanskt sätt att sova på golvet endast inrullad i en filt, learning by doing, you know...

Godnatt

Ei kommentteja: