torstai 10. heinäkuuta 2008

Rekommendationer å sånt

Sitter återigen i plenisalen (var annars?), den här gången har vi dock serious business på gång: vi röstar angående vilka rekommendationer som ska föras vidare från forumet till världsscoutkommittén och i vilken form. Hittills har vi godkänt en hel del mer eller mindre myskoga saker, bl.a. att världsscoutkommittén borde införa "Earth Hour" i scoutprogrammet. Säkert en kul grej, men kräver kanske inte själva kommittén för att fixas.

Det är sista dagen på forumet och det märks att folk är trötta. Efter att första dagen ha varit en halv timme före programmet, tar det nu varje gång femton minuter att komma igång. Imorgon ger vi oss iväg på Inter-Event- program. Personligen är jag lite orolig; koreanerna har varit otroliga värdar men ibland blir lite för mycket av det goda. Jag skulle gärna tillbringa några dagar med att vila, sova och läsa konferansdokument, men istället ska vi ut på vandringar och ha "Mud Play" (jag vill inte veta..).

Igår höll de nyvalda "ungdomsrådgivarna" möte för att välja ordförande för nästa ungdomsforum i Brasilien 2011. Resultatet är hemligt fram till eftermiddagen, men i korthet gick väljandet bra och vi kom gemensamt fram till ett bra resultat. Jag är i alla fall mycket nöjd :)

Ei kommentteja: