sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Matka, Iksan, mitä näitä nyt on

Delegaatiomme lähti kohti Koreaa klo 13.40 Suomen aikaa. Matkan varrella koettiin pieniä kauhun hetkiä mm. järjestäjille lahjoiksi tuotavien muistokivien jouduttua inhaan syyniin Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa (ja sittemmin erikseen ruumaan) ja pääkaupunkiseudun bussien tehtyä tepposet Karinille. Loppujen lopuksi kaikki löysivät tiensä portille lähes ajoissa, mutta onneksemme lentokin oli sen verran myöhässä, ettei ongelmaa ollut...

Matka vei Frankfurtin kautta Souliin ja sieltä bussilla Iksaniin. Matka sujui leppoisasti konferenssidokumentteihin (yht. 23) tutustuen, leffoja katsoen ja päätösesityksiä muovaten. Aikaeroa Suomen ja Korean välillä on kuusi tuntia, kokonaismatka-ajaksi (perjantaina reserviin siirtynyt aliluutnantti) Eero kellotti Upinniemen porteilta 24 tuntia. Perille saavuttuamme järjestäjien koneisto toimi erinomaisesti: ennen kuin huomasimmekaan, olimme jo perillä Wonkwangin yliopiston kampuksella.

Kampusalue on laaja, kauniisti hoidettu puistoalue n. 300 000 asukkaan kaupungin pohjoislaidalla. Lähes kaikki foorumin tapahtumat tulevat olemaan jossain päin kampusta ja majoitus on järjestetty paikallisten asuntoloiden kahden hengen huoneisiin. Ehdimme käydä kiertämässä eilen vielä hieman kampusta ja kaupunkia. Kaupungilla totesimme Iksanin varsin aasialaiseksi: korttelien kyljet ovat täynnä pieniä ravintoloita ja kauppoja - grillikioskit, hostellit ja muotiliikkeet elävät sulassa sovussa keskenään kapeiden katujen varrella. Myös sää muistuttaa, että koto-Suomi on jäänyt kauas taakse: päivän lämpötila kiipeää 30 asteeseen varjossa ja ilmankosteus hätyyttelee 100% haamurajaa.

Foorumin osanottajista olemme tähän mennessä ehtineet tavata kanadalaiset, indonesialaiset, moldovalaiset, turkkilaiset, britit ja australialaiset. Huhut tiesivät kertoa, että muitakin on saapunut paikalle, mutta ilmeisesti jet lag painoi sen verran, että uni koettiin aamiaista tärkeämmäksi. Meidän aikataulumme sen sijaan olivat jet lagin kannalta kohdallaan - pääsimme nukkumaan paikalliseen normaaliaikaan ja heräsimme (siis Eero ja Janne) aamiaiselle.

Nyt on aika siirtyä päärakennukselle katsomaan, jos saisimme bongattua lisää ulkomaisia vieraita. Tehtävälistalla on myös päätösesitysten viimeistelyä ja oman maan esittelyalueen rakentaminen. Palaamme blogin pariin päivemmällä, silloin voimme puhua varmaan hieman foorumin asia-aiheista.

Harmillisena yksityiskohtana mainittakoon, ettei Palestiinan nuorisoedustajaehdokas ole näillä näkymin pääsemässä foorumiin Israelin saarron vuoksi.

Ei kommentteja: