sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Jejulla

Oho, jopas päivitysväli venähti. Pahoittelut siitä...

Olemme lopultakin päässeet perille maailmankonferenssin kunnian kentille ja majoittuneet lopulliseen hotelliimme. Eilenhän meillä oli pientä seikkailua, koska poistuimme väliohjelmasta päivää aikaisemmin paikalle ehtiäksemme, mutta hotellissa ei ollutkaan huoneita meille. Tästä syystä majoituimme belgialaisten seuraksi kauempana sijaitsevaan hotelliin yhdeksi yöksi, mutta eipä siinä valittamista - seura oli hyvää ja sängyt pehmeitä. Myös ravintolan pihvit maistuivat varsin hyviltä viikon mittaisen korealaiseen ruokaan indoktrinoinnin jälkeen (tarjoilijan ohjeistus oli "seven steaks and one chicken fillet, please, and no rice or gimchi!").

Kuten sanottu, liukenimme väliohjelmasta päivän verran etuajassa ehtiäksemme täysipainoisesti konferenssin esikartanoon. Konferenssi alkaa vasta maanantaina, mutta tänään oli kaikenlaista sekalaista tapaamista, kuten uskonnollisten ryhmien kokouksia, maailmankomitean kokous, suomalaisten delegaatiokokous, pohjoismainen tapaaminen ja yhteisuskonnollinen iltatilaisuus. Unohtamatta tietenkään Singaporen Jamboree-organisaation järjestämää cocktail-tilaisuutta (heillä ja Japanilla on varsin tiukka kilpavarustelu nyt päätettävän Jamboreen kilvassa).

Eero ja minä kävimme aamulla ihmettelemässä muslimimaiden liiton (International Union of Muslim Scouts) kokousta. Kutsuun oli merkitty alkuajaksi klo 8, mutta onneksi alkuvuoden kokemuksista viisastuneina tulimme paikalle vasta klo 8.20. Kokous alkoi klo 9.20. Kokous itsessään koostui lähinnä kohteliaisuuksista, juhlapuheista ja suorastaan piinallisen seikkaperäisestä litaniasta tapahtumien päivämääriä ja osanottajien lukumääriä. Kokouskulttuurista kertonee kokouksessa kääntyneen Jaakko Weuron kommentti: "ellen tarkemmin tietäisi, sanoisin täällä olevan jonkinlainen häslinki".

Suomen delegaatio vaihtoi mielipiteitä ja tietoa (ja tapasi ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan Eeron) lounaskokouksessaan, jonka jälkeen katselimme ajankohtaisia teemoja työpajoissa. Illemmalla ehdimme vielä harjoittaa tanskankorviamme yhteispohjoismaisessa tapaamisessa sekä nauttia hieman korruptiogrilliruokaa Singaporen cocktail-kutsuilla.

Konferenssin politikointi on pyörähtänyt täysillä käyntiin, eikä varsinkaan singaporelaisilta saa hetkenkään rauhaa, jos erehtyy kuljeskelemaan yksin ilman juttukumppania. Tähän mennessä olen ehtinyt bongata jo puolet maailmankomiteaehdokkaista - oletettavasti loputkin löytyvät huomenna jo ennen haastattelutuokiota.

Säästä vielä mainittakoon, että alueella on käytännössä pakko liikkua paikasta toiseen busseilla. Mikäli Iksanissa kosteus hapuili satasen haamurajaa, täällä haamu on jo muuttanut muualle rajan murruttua. Ovesta ulos astuttaessa kosteus on kuin kiinteä seinä. Pelkästään paikallaan seisominen nostattaa aivan järkyttävän hien/kosteuden iholle. Konferenssikeskuksessa sen sijaan ilmastointi pyörii täydellä teholla ja saakin iholle aikaiseksi kotoisan huurteen hien jäätyessä... ;)

Palailemme astialle konferenssin edetessä nyt kun olemme taas tietoliikenneyhteyksien ulottuvilla.

2 kommenttia:

Paula & comp. kirjoitti...

Heipä hei! Miltäs nyt oikein näyttää, pääsemmekö me Jamboreelle Singaporeen vai Japaniin? Villejä veikkauksia tai varmaa tietoa otetaan vastaan.

Eero kirjoitti...

Uskoisin, että tiukille menee. Molemmilla on varsin aktiivinen markkinointi ja ovat esiintyneet edukseen. Parin päivän päästä tiedämme varmasti :)

Siitä olen kuitenkin vakuuttunut, että menipä Jamboree kumpaan maahan tahansa, on luvassa erittäin hyvin onnistunut kansainvälinen partiotapahtuma.