tiistai 8. heinäkuuta 2008

Vaalit käynnissä...

On aika lyhyen livebloggauksen. Toivottavasti saatte tästä hieman kuvaa tapahtuman hengestä.

Mongolia antoi juuri äänensä nuorisoedustajavaalissa. Tähän on tähdätty ja salin jännitys onkin huikea. Onneksi tanskalaiset osaavat keventää tunnelmaa lennokkaalla lippuviitalla höystetyllä äänestyssuorituksella.

Äänet on nyt annettu ja ääntenlaskijat ovat siirtyneet suorittamaan tehtäväänsä. Nyt lavan valtaa vuoden 2011 konferenssin ja foorumin järjestäjä - Brasilia. He ovat päivän aikana keränneet osallistujien käyntikortteja laatikkoon ja arpovat vastanneiden kesken neljä pehmopapukaijaa. Mainospuheet ovat kovat: hiekkarantoja, capoeiraa, upeaa luontoa ja kokoustamista moderneissa puitteissa. Papukaijat ovat kovassa huudossa: sali huutoäänestää viimeisenkin niistä arvottavaksi.

Brasilialaisten poistuttua ranskalaiset nousevat lavalle kertomaan tavasta, jolla he ovat toteuttaneet "Scouts of the World"-harrastusmerkin. Merkin ajatuksena on ensin tutustua johonkin globaaliin ongelmaan ja tämän jälkeen toteuttaa merkittävä projekti asian edistämiseksi. Ranskalaiset ovat luoneet hankkeen, jonka kautta voidaan rahoittaa ulkomaillekin suuntautuvia projekteja.

Saliin laskeutuu piinallinen hiljaisuus - ääniä ei ole vieläkään laskettu. Eteen astuu jo ennestään vinksahtaneeksi tunnustettu irlantilainen nuorisoedustaja, joka vetää pohjattoman päättömiä laululeikkejä. Sali villiintyy. Sali "hyväksyy" ohimennen suosituksen, että maailmankomitea esittää laululeikeistä päättömämmän maailmankonferenssissa.

Vaali on ohi. KARIN ON VALITTU! Maailmankomitean nuorisoedustajat ovat seuraavan kolmivuotiskauden ajan Kevin Li (Kanada, 86 ääntä), Jaemin Choi (Etelä-Korea, 76 ääntä), Fernanda Christina Santos Soares (Brasilia, 76 ääntä), Karin Ahlbäck (Suomi, 69 ääntä), Nadia Soledad Morrone (Argentiina, 69 ääntä) ja Milena Pecarski (Serbia, 68 ääntä). Suomalainen on valittu toisen kerran putkeen WOSM:n kaikkien nuorten edustajaksi!

Nyt Karin repii seremoniallisesti selästään ehdokkaiden merkkinä toimineen Taistelupandan.

Kuten huomaatte, tapahtuma on vähintään yhtä paljon todellista partiota kuin poliittista peliäkin, vaikka blogimme onkin antanut melko raadollisen kuvan tähän mennessä. :)

Huomenna työ taas jatkuu: siirrymme foorumin toiselle puoliskolle, jonka teemana on "Creating a Better World" (edellinen oli "Scouting in the new century") ja painopisteenä suositusten laatiminen & lehmänkaupat. Nyt on kuitenkin aika rentoutua. Järjestäjät ovat ovelasti julistaneet tämän illan vapaaillaksi ja kutsuneet paikallisia opiskelijoita näyttämään kaupungin parhaat paikat meille. Mielenkiinnolla siirrymme kohti Iksania juhlistamaan Karinin saavutusta...

1 kommentti:

Kimi kirjoitti...

kiitos reaalibloggauksesta. jännitys oli käsin kosketeltavaa ja alkoi jo lukijaakin jännittää tilanne... kunnes tilanne räjähti käsiin. onnittelut ovat siis paikallaan...