tiistai 15. heinäkuuta 2008

Päivän parhaat

Ajattelin jakaa kanssanne päivän parhaat. Kuten tytöt kohta kertovatkin, on käynnissä WOSM:n peruskirjamuutoksia valmisteleva Select Committee. Ajatuksena on rajoittaa älämölön määrää antamalla vain yhden, nimetyn henkilön kustakin delegaatiosta puhua ja äänestää. Tästä huolimatta keskustelu on ollut suorastaan eeppistä. Muutamia helmiä:

20 minuutin vakava keskustelu siitä, onko partioliikkeen tunnus "arrowhead" (nuolenpää) vai "fleur-de-lis" (lilja).

"[Our region has] several large national organizations who come from stable countries that do not tend to disintegrate into smaller ones."

"12 wise men and women could not stop this organization from going into a crisis - what would have happened if they had been young? The World Scout Committee is not a training ground."

45 minuutin keskustelu siitä, tuleeko muutosesityksiä kannattaa ja onko puheenjohtaja toiminut oikein ja voiko delegaatti ottaa muutosesityksen osaksi omaansa ilman äänestystä.

Creating a Better World, indeed.

PS. Select Committee on tähän asti tehnyt useita hyviäkin päätöksiä, mutta työryhmä oli reippaasti yli kaksi tuntia (kolmesta) yliajassa ja esityksistä on vielä neljännes käsittelemättä. Onneksi välissä on tauoksi maailmankomiteaehdokkaiden linjapuheet.

1 kommentti:

Paula & comp. kirjoitti...

Ou jee! Tähän on hyvä päättää ilta. Ihan siellä on meininki saman tyyppistä kuin meidän jässäreissä noin hulvattomuuksien osalta. Ja nyt jännätään että pitääkö seuraavat vuodet opiskella japaniaa vai singaporea. Tsemppiä kaikille!