perjantai 18. heinäkuuta 2008

Maailmankonferenssi päätökseen

Vajaa tunti sitten Maailman Partiojärjestön 38. maailmankonferenssi julistettiin virallisesti päättyneeksi. Jäljellä on iltajuhla, mutta esityslistan asiat ovat nyt takanapäin. Nyt tarjoutuukin erinomainen mahdollisuus rentoutua parin viikon kokousputken jälkeen.

Viimeinen istunto oli ajoittain jopa huvittava. Kaikkialta maailmasta tulevien delegaattien käsitys äänestämisestä ja päätöksenteon järjestyksestä ei aina osunut yhteen. Puheenjohtajisto yritti parhaansa, mutta silti sekaannuksilta ei vältytty. Asiat saatiin kuitenkin käsiteltyä (vaikkakin reilusti aikataulusta myöhässä) ja Suomen kannalta vielä varsin hyvin; Suomen tekemä sääntömuutosesitys hyväksyttiin lähes yksimielisesti, kuten myös Suomen esitys WOSM:n yhteiskuntasuhteista (josta Karin piti muuten tiiviin ja vakuuttavan puheenvuoron).

Suurin keskustelu käytiin hyväksyttäessä uusia sääntöjä. Suuria tunteita herätti erityisesti ehdotus alueiden (region) puheenjohtajien osallistumisesta maailmankomitean kokouksiin äänivaltaisina edustajina. Useiden äänestysten jälkeen esitys kaatui; käytäntö säilyy entisen kaltaisena, eli puheenjohtajat osallistuvat kokouksiin ilman äänioikeutta.

Virallisen osuuden jälkeen delegaatiomme jalkautui eri alueiden kokouksiin. Oma vastuualueeni arabimaat päätyi kuitenkin viettämään kokouksen sijasta rukoushetken, joten onniteltuani arabien Wahidia maailmankomitean jäsenyydestä, siirryin takavasemmalle.

Pari viikkoa on mennyt aika vauhdilla. Huomenna aamulla lähdemme viettämään vuorokauden maailman lentokentillä saapuen Suomeen klo 01.35 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kentällä on varmasti vastassa toimittajien lisäksi myös sadoittain hurraavia partiolaisia! Right...

Ei kommentteja: